Onder het motto “Onsverzettegenkanker” beklimmen wij 14 september 2018 op de racefiets de Mont Ventoux in Frankrijk. Een zware strijd, die symbool staat voor de strijd tegen kanker.

Jij kunt je ook inzetten door ons te steunen. DONEER HIER en steun ons in de strijd tegen kanker!

De Mont Ventoux wordt ook wel 'de kale berg’ genoemd, vanwege het maanlandschap. Het is een berg die spreekt tot de verbeelding van menig wielrenner. De Mont Ventoux kun je beklimmen vanuit drie dorpen: Bedoin, Malaucène en Sault. Van welke kant je ook komt, de beklimming is een geweldige prestatie.

Afbeeldingsresultaat voor mont ventoux

Mont Ventoux - zuidkant
295-1909 m | hv 1610 m | lengte 21.5 km | 7.5%

Dé beklimming van de Mont Ventoux is die vanuit Bedoin, een pittoresk dorp te midden van wijngaarden. Het ligt op ongeveer 300 m hoogte aan de zuidwestkant van de Mont Ventoux. De D 974 van Bedoin naar de top is in 1882 aangelegd. Hij werd geopend toen de bouw startte van het eerste gebouw op de Mont Ventoux, een meteorologisch waarnemingsstation.
Als startpunt van de beklimming wordt meestal het fonteintje in het dorp gekozen of de iets verderop gelegen marmeren streep op de weg.
De totale klim naar boven is 21 kilometer lang en telt ongeveer honderd bochten.

Vanuit Bedoin komt het stijgingspercentage de eerste vijf kilometer niet boven de 5.5%, maar de volgende acht kilometer ligt dat gemiddelde op zo'n 9,5 - 10%. Nergens een mogelijkheid om te herstellen, het blijft klimmen. En vlak voor de top nog even 11%!

 

Video

Fotogalerij

Deel deze pagina